Knut Melvær

Kontaktinformasjon

Knut jobber med programmering og interaksjonsdesign. Han hjelper deg med å fjerne friksjonen mellom det du ønsker å gjøre, og det du får gjort.

Knut elsker enkle og intuitive løsninger. Det forutsetter kunnskap om hvordan mennesker tenker, deres kulturelle bakgrunn og sosiale forutsetninger. Med sin bakgrunn i humanistiske fag vet Knut hvor viktig det er med et klart språk og gode metaforer. Han tar det som virker komplekst og gjør det enkelt å forstå.

Knut Melvær er en allsidig fagprofil med lang erfaring som frontendutvikler, innholdsutvikler, ved siden av en spennende akademisk karriere. Han er utdannet religionsviter ved Universitetet i Bergen og har jobbet mye med forskningsmetodologi og manøvrerer stødig mellom statistikk og innholdsanalyse. Han har også jobbet i over ti år som frilanser innenfor webutvikling og markedsføring på nett for kunder som EMI Music Norway, Universitetet i Bergen og Warner Music Norway. Knut har også vært forskningsspaltist i Klassekampen og Morgenbladet.

Knut røyker ikke, og liker turer i skogen.

Prosjekter og erfaring

Spiritualitetsbegrepet i Norge, 1900-2014 (2011-)
Doktorgradsavhandling om hvordan begrepet spiritualitet har endret seg i norske tekster siden 1900-tallet. Digital humaniora, kvalitativ og kvantitativ innholdsanlalyse.
UiBeta (2014)
Design og utvikling av «den digitale sandkassa for Universitetet i Bergen»
Morgenbladet (2014-)
Forskningsfronten, spaltist
Klassekampen (2014)
I god tro, spaltist
Warner Music Norway (2010-14)
Utvikling av nettsider for blant annet Susanne Sundfør, Marit Larsen og Hellbillies
Udannet (2013-)
Tverrfaglig akademisk podcast med unge forskere
The Religious Studies Project (2011)
Design og utvikling av internasjonalt nettsted for forskningsformidling
Siste blogginnlegg fra Knut Melvær

Hemmelighetene bak Facebook-veggen, og hvorfor språk er avgjørende for god design.

Denne uken står i språkets, de unge og Facebooks-tegn. Sistnevnte er avhengig av tverrfaglighet for å vite hvilke poster som skal dukke opp på veggen din, andre har funnet ut hvordan et utvalg av de digitalt innfødte egentlig bruker nettet, og flere designere har fått øyet opp for hvordan språket kan brukes som et design-verktøy. […]

Les innleggetBlogginnlegg fra Knut